VR bril

Echter dan echt

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Technology wordt steeds dichter & dichter bij de realiteit, zo ook of misschien wel vooral in de gaming industrie. Graphics worden beter technologie steeds geavanceerder en met de Playstation VR bril komen jouw games pas echt tot leven. Had je 20 jaar geleden verteld dat je in de huidige tijd een bril op kunt zetten waarbij het net voelt of het echt is, dan hadden ze een busje voor je gebeld om je af te voeren. Maar het is wel de huidige realiteit, steeds meer games worden op de VR experience afgesteld. zo voelt het net alsof je daadwerkelijk in een auto aan het rijden bent wanneer je deze bril op zet, of alsof je echt aan het vliegen bent. Voor de echte gamers die realisme waarderen en in games willen ervaren, kan de VR bril accessoire kan dit toch echt niet ontbreken!

Het grootste assortiment Games, accessoires & merchandise bekijken?

Klik op deze knop om naar de webshop te gaan!

Wat kan je met een VR bril?

De VR bril is een bril die je op je hoofd kan zetten, einde ;). Dat zou wel heel flauw zijn, maar nee een VR bril zorgt ervoor dat jij als het ware een andere werkelijkheid binnen gaat. Wanneer jij voor jouw monitor of tv zit ga je als het ware hoe dan ook al een andere werkelijkheid in als jij jouw favoriete games aan het spelen bent. Toch is er wel een groot verschil tussen de VR bril opzetten & gewoon met je controller voor de tv zitten. Het beeld dat je ziet met de VR bril op neemt namelijk jou gehele gezichtsveld in beslag, wat dus zorgt voor een levensechte ervaring. Het is wel belangrijk voldoende pauze tussendoor te nemen bij gebruik hiervan, daar waar het bij sommige mensen misselijkheid zou kunnen veroorzaken. pauzes nemen is zeer belangrijk bij het gebruik hiervan, vooral als je veel achter elkaar er mee gaat spelen. Doordat het je gehele gezichtsveld in beslag neemt & als het ware in de bril zit kan ons menselijke brein het niet van het echte onderscheiden. Hierdoor voelen al die spectaculaire games als de werkelijkheid.

Hoe duur is een VR Bril?

Zoals bij veel dingen kan je het ook hierbij zo gek maken als je zelf wilt, daar waar er namelijk meerdere modellen zijn kwa VR brillen. Ik kies voor de playstation versie, omdat je op playstation de meeste mogelijkheden hebt. Op playstation heb je de mooiste graphics en de meeste spellen die VR brillen ondersteunen. Een playstation VR bril is al voor zo’n 200 euro te verkrijgen, uiteraard kan je ook wachten tot de playstation 5 versie van de VR bril die nog in de maak is. Deze zal vanzelfsprekend dan ook een stuk prijziger zijn. Virtual reality brillen voor bijvoorbeeld de mobiele telefoon zijn bijvoorbeeld al voor 10 euro te verkrijgen, maar hier zijn uiteraard de spellen veel minder realistisch wat de ervaring minder echt maakt. Ik heb hem aardig wat uurtjes lang getest & ben er zeer over te spreken 😉

Welke games VR bril?

Het belangrijkste om te weten zijn welke games zijn nou eigenlijk beschikbaar te gebruiken met de VR bril? Steeds meer game ontwikkelaars richten zich op de ontwikkeling van de ondersteuning van VR brillen met hun games. Gebruikers van VR brillen zijn aanzienlijk aan het groeien, er is steeds maar vraag naar & dat gaat overduidelijk de toekomst van het gamen zijn. Met de opkomst van de Metaverse krijgt de werkelijkheid van de virtuele wereld steeds meer belangstelling. Onder andere zijn er verschillende racegames maar ook actie games zoals verschillende shooters die VR ondertussen ondersteunen. Populaire games zoals Gran Turismo, Skyrim, Drive club, Fallout 4, Resident Evil 7 ondersteunen allemaal de VR technologie. Momenteel zijn we echt nog aan het begin van het “VR tijdperk”& het zal alleen maar groter worden & nog verder worden uitgebreid door game developers. Ooit zal er een dag zijn waarop je elke game met een VR bril zal kunnen spelen.

Nadelen van een VR bril

Zijn er ook nadelen van een VR bril? Doordat het zo realistisch lijkt & intensief is kan er bij sommige gebruikers, vooral bij overmatig gebruik klachten als misselijkheid & duizeligheid ontstaan. Doordat je de bril op hebt en niet ziet wat er in de werkelijke wereld gebeurd kunnen er vervelende ongelukkig gebeuren. Zorg dus dat je voldoende ruimte om je heen hebt. Bij de meeste games zal het geen probleem zijn aagezien je gewoon stil kunt zitten en met de controller in je handen in de game kunt bewegen. Maar zet de veiligheid ten aller tijden op de eerste plaats, net zoals lang gamen achter één stuk door risico’s met zich meebrengt geldt dat dus ook voor het gebruik van een VR bril.

Zijn VR brillen het geld waard?

De conclusie of de VR bril het geld waard is? Afhankelijk van de soort gamer die je bent & aan welke genres jij je vast houdt. Hoe dan ook is de VR bril een prachtig staaltje techniek, die voor gamers die vooral realisme willen ervaren een must have. Na de hype aan het begin toen de VR brillen net uit waren zijn de brillen nu veel meer betaalbaar. Zo kunt u uiteraard kiezen voor 2de hands brillen die het uitstekend doen, of als je dat niet fijn vind kiezen voor een nieuwe. Met het oog op de huidige ontwikkeling zou dit een uitstekend moment zijn om een VR bril aan te schaffen. Natuurlijk kun je ook nog wachten op de VR bril voor de playstation 5 die nog uit moet komen, al zal dat nog wel even op zich laten wachten. Deze is namelijk nog vol in opwikkeling en zal voorlopig nog niet uitkomen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.